slideshow04

Vesti

Izabrana nova Opštinska izborna komisija

Pribojski odbornici, u petak, 10. februara, zasedali su po deveti put u ovom sazivu, a prvi put, po hitnom postupku.

Naime, Narodna Skupština Republike Srbije ovih dana usvojila je set izbornih zakona, koji su stupili na snagu 8.februara, a po slovu tog zakona, lokalne samouprave su dužne da u roku od 7 dana, obrazuju nove izborne komisije.

"Opštinske izborne komisije u lokalnim samoupravama do 50 hiljada stanovnika, brojaće pored predsednika 6 članova u stalnom sastavu, i isto toliko zamenika. Tako će biti i u opštini Priboj.", citirao je zakon Đorđe Dujović, načelnik OU Priboj.

Skupština opštine Priboj je bez rasprave i jednoglasno, izabrala novu OIK u stalnom sastavu, koja reprezntuje trenutni sastav lokalnog parlamenta, jer ima predstavnike svih OG, odnosno parlamentarnih stranaka.

Predsednik OIK i dalje će biti diplomirani pravnik Radoš Kruškonja, a sekretar Vlade Bošković, takođe diplomirani pravnik.

Pre odluke o izboru nove OIK, Skupština je razrešila dosadašnji sastav Opštinske izborne komisije.

Odbornici SO Priboj, na istoj sednici, doneli su i rešenje o prestanku mandata članu NO JP “Toplana” Priboj, Marku Janjušević, zbog izbora na funkciju VD direktora ovog javnog preduzeća, kao i rešenje o imenovanju Zorana Ratkovića za člana NO JP “Toplana” Priboj.

Odobrnik Esad Mehović, sa izborne liste "Akademik Muamer Zukorlić - Stranka pravde i pomirenja" podneo je ostavku na odborničku funkciju, koju je lokalni parlament i konstatovao. Esad Mehović je obavljao i funkciju zamenika predsednika SO Priboj.