slideshow04

Vesti

Održana 49. sednica Opštinskog veća

Većnici Priboja, na svom poslednjem zasedanju u ovoj godini, 22. decembra, razmatrali su predlog trećeg rebalansa opštinskog budžeta, koji sada iznosi 1.463.069.000,00,što je u odnosu na prethodni rebalans manje za 15,25 %.

Smanjenja se uglavnom odnose na kapitalne investicije, koje zbog opšte poznate situacije sa energentima, nisu realizovane u ovoj godini, odnosno za koje nisu preuzete obaveze.

Sa druge strane, kako je istakao predsednik Opštine, Lazar Rvović, realizovani su važni kapitalni projekti, pa je tako, samo u putnu infrastrukturu, na području opštine Priboj, utrošeno 600 miliona dinara, što su ogromna sredstva.

U opštinskoj kasi za narednu godinu trebalo bi da se nađe 1.598.758 hiljada dinara, što je u odnosu na poslednji ovogodišnji rebalans, više za 135 miliona dinara.

Iako je za kapitalne investicije planirano preko 30 odsto, odnosno 425 miliona dinara, značajna sredstva očekuju se i iz drugih fondova, na osnovu spremnih projekata, u koje lokalna samouprava poslednjih godina ulaže dosta.

Opština Priboj od 1.januara, za svako novorođeno dete, kao pomoć porodici, izdvajaće 100 hiljada dinara, bez obzira na redosled rađanja, a zaostale obaveze biće izmirne ovih dana - čulo se na 49.sednici Opštinskog veća, na kojoj su prihvaćeni i predlozi odluka o izradi Plana detaljne regulacije gradskog područja i lokalnim komunalnim taksama, kao i Kadrovski plan Opštinske uprave u 2023.godini.

Većnici Priboja dali su i saglasnost na Programe rada za narednu godinu pribojskih javnih preduzeća i ustanova, o čemu će konačnu reč dati odbornici lokalnog parlamenta, na sednici, koja je zakazana za sredu, 28. decembar.