slideshow04

Vesti

Urađen novi most preko Poblaćnice u MZ Krajčinovići

Meštani pribojske MZ Krajčinovići, zaseoka Vrtače i Zečevi, ponovo imaju adekvatan prelaz preko reke Poblaćnice, koja je pre 10 dana odnela kompletan most, pa je bio onemogućen prelaz, čak i pešice.

Odsečena su bila domaćinstva Milinkovića, Zečeva i Janjuševića. Sezona berbe maline je počela, a put vodi i do dva seoska groblja.

Lokalna samouprava je brzo reagovala, angažovana je firma autoprevoznik “Karadžić” iz Pribojske Banje, koja ima neophodnu mehanizaciju, jer su cevi prilično gabaritne a jedna je teška tonu. Uz postojeće betonske cevi promera F1600 mm, dopremljene su i nove, pa su sada u koritu reke postavljene duple cevi, koje će, računa se, moći da propuste svu vodu i prilikom sličnih bujica. Urađena je i betonska, i ulivna i izlivna građevina, kako se ne bi ponovila situacija da most bude ponovo potkopan.

Popravljen je i deo puta, sve je nasuto i poravnjano, pa sve izgleda bolje nego što je bilo.

Meštani su prezadovoljni i brzom intervencijom lokalne samouprave i kavlaitetom izvedenih radova, pa su zahvalni Opštini Priboj i predsedniku Lazaru Rvoviću, svom komšiji, državnom sekretaru Krstu Janjušević, ali i izvođaču radova Slavku Karadžiću.

Ponovno premošćavanje Poblaćnice, za zaseoke Vrtača i Zečeve, došlo je u pravom trenutku, jer je ovaj put jedina komunikacija za prelaz i ljudi i vozila, pogotovo u sezoni berbe malina, koja je upravo počela, a malina je ovde najzastupljenija voćarska kultura.