slideshow04

Vesti

Sve spremno za početak projekta "Zdrava sita,zdraviji region"

Polovinom novembra kreće realizacija projekta “Zdrava sita,zdraviji region”,koji će se u naredne dve godine sprovoditi u opštini Priboj.

Cilj projekta je unapređenje proljoprivrede u lokalnoj zajednici i regionu, pospešivanje voćarstva, u tom kontekstu i laboratorijsko ispitivanje voća, i kao finalni rezultat, priprema pogona za industrijsku proizvodnju site.

Studija izvodljivosti je pozitivno ocenjena od strane donatora,a projektni tim ,,Zdrava sita,zdraviji region”, priveo je kraju i poslednju fazu pretprojektnih aktivnosti, i pripremio početak projekta u drugoj polovini novembra, kada se može očekivati i početak finansiranja od strane STDF -a.

Laboratorija za ispitivanje jabuke, kao i obuka za poljoprivrednike po evropskim standardima SPS zaštite u proizvodnji voća, je prva faza, koja će se sprovoditi pod nadzorom i u saradnji sa STDF- om.

Projektni tim, uz podršku Opštine Priboj, obezbedio je savršene uslove za obe početne aktivnosti, tako da je sve spremno za početak realizacije ovog projekta.