slideshow04

Vesti

Pribojci najbolji u Srbiji

Ekipa drugog razreda pribojske osnovne škole "Vuk Karadžić" šampioni su Srbije u poznavanju pravila o bezbednom ponašanju u saobraćaju.

Mladi "Vukovci" bili su najbolji na školskom i opštinskom takmičenju, zatim na regionalnom na Zlatiboru, a svoju znanje iz oblasti saobraćaja krunisali su ubedljivom pobedom na republičkom takmičenju u Kragujevcu.

Učenici drugog razreda OŠ "Vuk Karadžić" potvrdili su svoju dominaciju od školskog do državnog nivoa. Najbolji u Srbiji postali su Duško Šljivić, Adin Hamzić, Andreja Jeftović i Emilija Novaković, koje su pripremale učiteljice Gordana Petrović, Nevenka Galović i Violeta Stanojević.

Kroz projekat "Pažljivkova smotra" ove godine učešća je uzelo preko 120 hiljada mališana iz 80 lokalnih samouprava u Srbiji, a deca su pokazala zavidno znanje u poznavanju pravila o bezbednom ponašanju u saobraćaju, Republičko takmičenje održano je u Kragujevcu, a konkurencija je bila zaista velika, jer je iz 27 lokalnih samouprava nastupilo oko 400 učenika.

U takvoj konkurenciji mladi Pribojci bili su zaista bez premca, na ponos svoje škole, svog grada, ali i svojih učiteljica.

Državnim prvacima iz Priboja uz diplome, medalje i pobednički pehar, kao nagrada uručeni su i laptop računari, a šampione Srbije nije zaboravila ni lokalna samouprava, koja je đake, ali njihove mentore, nagradila sa po 20 hiljada dinara. Osnovnoj školi ”Vuk Karadžić” uručena je i posebna zahvalnica.

Projekat “Pažljivkova smotra” realizuje Agencija za bezbednost saobraćaja Srbije u saradnji sa lokalnim samoupravama i Savetima za bezbednost bezbednost saobraćaja.