slideshow04

Vesti

Novi prostor vrtića u Starom Priboju

U PU "Neven", na objektu vrtića u starom delu Priboja, ovih dana realizuju se dva značajna projekta - izgradnja dve nove učionice, čime će se smanjiti lista čekanja, a radi se i sanacija krovne terase, da bi se objekat zaštitio od prokišnjavanja, postavljanjem tzv. zelenog krova.

Sredstva od 30 miliona dinara obezbedila je lokalna samouprava.

Radovi su počeli pre par dana, povereni su preduzeću "Visinski radovi" iz Subotice, a rok završetka radova je 45 kalendarskih dana.

"Na ravnom krovu imali smo višegodišnji problem sa prokišnjavanjem, koji će se sada najmodernijom tehnologijom sanirati, sa garancijom od gotovo jednog veka, a postaviće se i tzv.zeleni krov, gde će biti i mali istraživački centar, što nema niko u okruženju", kaže Jasna Kojadinović, direktorka PU "Neven".

Grubi, odnosno pripremni radovi su trenutno i na drugom nivou spratnosti, odnosno terasi koja je svojevremeno natkrivena, gde će se dobiti novi, moderan prostor za boravak dece.

"Na ovom nivou biće izgrađene dve nove učionice za boravk mališana, čime ćemo u znatnoj meri smanjiti listu čekanja za upis dece u našu predškolsku ustanovu. Učionice će imati i izlaz na terasu. Veliku zahvalnost dugujemo lokalnoj samoupravi, koja je imala razumevanje za ove naše probleme", ističe direktorka Kojadinović.

U PU "Neven" u tri objekta, kao i isturenom odeljenju u školi "Nikola Tesla" u Pribojskoj Banji, trenutno boravi preko 600 mališana, a sa novim prostorom, lista čekanja za upis dece u jedinu predoškolsku ustanovu u Priboju, biće u značajnoj meri smanjena.