slideshow04

Vesti

Deveta sednica Opštinskog veća - Uskoro nova fabrika u Priboju

Priboj će uskoro dobiti novog investitora i novu fabriku. Nova fabrika gradiće se u delu pogona Mašinske obrade FAP-a, a proizvodiće delove za auotindustriju. Pregovori odavno traju, a sada se ta ideja samo konkretizuje.

 

Saglasnost na prenos javne svojine države u javnu svojinu Opštine za zemljište na kome će se graditi nova fabrika, dali su pribojski većnici na sednici održanoj 5.jula, a končanu reč daće odbornici SO Priboj.

"Nova fabrika gradiće se u delu Mašinske orbrade FAP-a, preko puta ES TURSA, sve se koordinara sa Kabinetom predsednika Republike i Ministarstvom odbrane, jer je FAP deo odbrambene industrije Srbije. To zemljište država će preneti na Opštinu Priboj, a mi novom investitoru, za šta ćemo dobiti i određena sredstva. FAP će dobiti sedam i po milion evra za izgradnju peskare i farbare, što je odlično i za FAP i za grad Priboj", ističe Lazar Rvović, predsednik opštine Priboj.

Najveća dobit izgradnjom nove fabrike biće nova radna mesta, novo zapošljavanje, što će svakako doprineti i još boljem standardu građana Priboja.

Pribojski većnici utvrdili su i Predlog odluke o Završnom računu opštine Priboj za 2023.godinu, na šta su zeleno svetlo dale i nadležne budžetske revizije.

Opštinsko veće utvrdilo je i Predlog drugog rebalansa budžeta Opštine Priboj u ovoj godini, koji je veći za 88 miliona dinara ili 4,2 odsto. Povećanja se odnose pre svega na namenska sredstva za opremanje prostora za dobijeni skener u pribojskoj Bolnici, koji će tako uskoro biti u funkciji, jer obučen stručni kadar, kako se čulo, u pribojskim zdrastvenim ustanovama, već postoji.

Pored namenskih sredstava za određene preraspodele u Opštinskoj upravi, zatim za škole i bezbednost saobraćaja, deo sredstava namenjen je i za investiciono ulaganje u fudbalski teren, nakon dobijanja veštačke podloge od Fudbalskog saveza Srbije.

Pribojski većnici prosledili su SO na razmatranje i usvajanje izveštaje o radu u prošloj godini lokalnih javnih preduzeća JKP "Usluga", JP "Toplana" i JP za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboj.

Članovi Opštinskog veća u Priboju utvrdili su i predlog Odluke o osnivanju Saveta za međunacionalne odnose u opštini Priboj, doneli su rešenje o obrazovanju lokalne Komisije za kapitalne investicije, a dali su i saglasnost na Pravilnik o sistematizaciji radnih mesta u Zavičajnom muzeju Priboj.


vece.jpg - 389.94 KB