slideshow04

EU PROGRES donirao Opštini Priboj softver za elektronski registar imovine

Završena je instalacija softvera za elektronski registar imovine u 24 lokalne samouprave kroz projekat EU PROGRES/UNOPS (koji se finansira sredstvima EU i vlade Švajcarske), a koji izvodi firma GDi GISDATA d.o.o. iz Beograda. U saradnji sa lokalnim IT administratorima, instalirana je finalna verzija softvera, koja je ušla u probni period od 2 meseca, a nakon njega će softver ući u operativnu upotrebu. Licence softvera su neograničenog vremenskog trajanja, a u sklopu projekta je i trogodišnje besplatno održavanje instaliranog softvera, kao i tehnička podrška.

U pitanju je projekat pod nazivom "PROCUREMENT OF ELECTRONIC REGISTER FOR LOCAL SELF-GOVERNMENTS’ PROPERTY INVENTORY (SOFTWARE LICENSES)", koji sprovodi EU PROGRES, a kompanija GDi GISDATA je implementator rešenja u 24 jedinice lokalne samouprave u Srbiji.
Aplikativno rešenje je zasnovano na web-aplikaciji, kojoj se pristupa sa računara iz lokalne samouprave putem web-browsera (Mozilla, Chrome, IE), dok je sama aplikacija i baza podataka postavljena na centralnom serveru. Tokom novembra meseca i početkom decembra izvršena je instalacija i konfiguracija softvera na centralnom serveru, te da se nakon toga vrši testiranje funkcionisanja same aplikacije i istovremeo otklanjanje eventualnih problema. Nakon isteka od 2 meseca, aplikacija ulazi u operativnu upotrebu.
Krajnji rezultat instalacije ovog programa je bolji pregled i uravljanje javnom imovinom, u cilju povećanja budžeta opštine Priboj.
property info