slideshow04

Održana 44. Opštinska smotra recitatora

U nedelju, 23. marta u organizaciji Doma kulture "Pivo Karamatijević", održana je 44. po redu Opštinska smotra recitatora. Za ovogodišnju smotru prijavilo se 35 recitatora, od kojih je selektor smotre Miki Damjanović, odabrao najbolje iz svih uzrasta za Okružnu smotru recitatora.

Okružna smotra recitatora održaće se u Kosjeriću, a iz Priboja kada je mlađi uzrast u pitanju, plasirali su se 1) Vera Novaković iz OŠ "Desanka Maksimović" (Dragana Rosić Marić, učitelj.), koja se predstavila sa recitacijom pesme Miodraga Stanisavljevića "Zec sa govornom manom" i 2) Emilija Vajić iz OŠ "Desanka Maksimović" (Jelena Ratković, učitelj.), sa recitacijom pesme Dobrice Erića "Priča iz mravljeg sveta".
Kada je srednji uzrast u pitanju, na Okružnom takmičenju u Kosjeriću, Priboj će predstavljati 1) Darijo Čivgin (Biljana Komarica, profesor) iz OŠ "Branko Radičević", koji se predstavio sa recitacijom pesme Enesa Kiševića "Svoj deci sveta" i 2) Hristina Rvović (Ljiljana Ikonić, profesor) iz OŠ "Vuk Karadžić" koja je na Opštinskoj smotri recitovala "Mornarsku pesmu" Nedeljka Popadića.
Na Okružnu smotru u Kosjerić ići će predstavnici starijeg uzrasta, 1) Nataša Milić (Nenad Penezić, profesor) iz Mašinsko-elektrotehničke škole koja je recitovala stihove Dragane Konstatinović "Tebi ljubavi" i 2) Jovana Joksimović sa stihovima "Da me ne zaboraviš", Olge Vida Jakov (Jasna Pešut, prof.) iz Mašinsko-elektrotehničke škole.
opstinska smotra recitatora 2014