slideshow04

Potpisan Sporazum o uređivanju međusobnih prava i obaveza u realizaciji programa i mera aktivne politike zapošljavanja

Danas je u Priboju potpisan Sporazum o uređivanju međusobnih prava i obaveza u realizaciji programa i mera aktivne politike zapošljavanja između Nacionalne službe za zapošljavanje i opštine Priboj. Sporazum su potpisali direktorka Filijale Prijepolje NSZ Ana Pejović i u ime opštine Priboj, predsednik Opštine Lazar Rvović.

Cilj ovog sporazuma je uređivanje međusobnih prava i obaveza između Nacionalne službe za zapošljavanje i opštine Priboj, koja je izdvojila određena sredstva za podsticaj zapošljavanja u toku ove godine. Svoj doprinos aktivnoj politici zapošljavanja, opština Priboj predvidela je Lokalnim akcionim planom zapošljavanja za 2014. godinu. Za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja, iz budžeta opštine Priboj obezbeđeno je sedam milona dinara, od čega je planirano da se za program stručne prakse izdvoji četiri miliona, a za javne radove tri miliona. Posao bi trebalo da dobije oko 45 osoba.

„Sve poslove vezane za realizaciju ovog sporazuma sprovešće NSZ. Pored ovog novca, Opština je obezbedila 10 milona dinara za podsticaje zapošljavanja i to će biti upotrebljeno u ovoj godini. Čekamo rebalans budžeta da vidimo da li će biti udruživanja sredstava, a ako ne, ta sredstva će takođe biti realizovana preko NSZ”, rekao je predsednik opštine Lazar Rvović.
Direktorka Filijale Prijepolje je izrazila zadovoljstvo što je opština Priboj prepoznala NSZ kao partnera u realizaciji Lokalnog akcionog plana zapošljavanja i najavila da će uskoro na sajtu NSZ biti objavljen javni poziv za zapošljavanja na osnovu Sporazuma.
mere aktivne politike zaposljavanja 2014