slideshow04

Održana 48. sednica Opštinskog veća opštine Priboj

Danas je održana 48. po redu sednica Opštinskog veća opštine Priboj, na čijem dnevnom redu su se našle četiri tačke dnevnog reda, uključujući tekuća pitanja.

Sednicu je otvorio predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović koji je članove Veća na samom početku u okviru prve tačke dnevnog reda, upoznao sa realizacijom projekta Društva za cerebralnu i dečju paralizu iz Priboja, kojem je za završetak istog neophodna podrška lokalne samouprave. Projekat "Živimo sa vama, a ne pored vas", jedan je od najboljih ove vrsta po rečima predsednika Rvovića, koji je ujedno pohvalio rad ovog udruženja. Veće je zahtev za podršku projekta za dnevni boravak Društva za cerebralnu i dečju paralizu Priboj prihvatilo, tako da će se sredstva realizovati iz Budžeta opštine Priboj za 2014. godine.

Danas je utvrđen predlog Odluke o dodeli novčane pomoći đacima prvacima u školskoj 2014/2015. godini. Ovom Odlukom predviđeno je da se đacima koji su upisani u prvi razred školske 2014/2015. godine na području opštine Priboj nabave fluorescentni prsluci sa natpisom "Usporite pored škole", kao i 3.000,00 dinara na ime nabavke školskog pribora. Idući u susret početku školske godine, opština Priboj je podržala akciju Bezbednost u saobraćaju radi bezbednijeg učešća dece u saobraćaju, sa naglaskom na đake prvake, a obzirom da je mesec septembar obeležen i izdacima za opremanje učenika, iznos od tri hiljade dinara, iako skroman, poslužiće kao mali doprinos roditeljima u opremanju za školu đaka prvaka.

Takođe, danas je razmotren i prosleđen na usvajanje Skupštini opštine Priboj i predlog Programa poslovanja Regionalne sanitarne deponije "Banjica" za 2014. godinu.

Dnevni red sednice možete pogledati ovde.

44 sednica opstinskog veca