slideshow04

KLER: Izlet "Mi brinemo o starima"

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj opštine Priboj, u saradnji sa Centrom za socijalni rad opštine Priboj i centrima za socijalni rad iz susednih opština Prijepolje i Nova Varoš, organizovala je 10. septembra jednodnevni izlet za stare u Sirogojno.

Izlet je organizovan u okviru projekta "Mi brinemo o starima" za ukupno 80 osoba, prvenstveno korisnika usluga, ali i njihovih gerontodomaćica, lekara, kao i svih onih koji su dali svoj doprinos na unapređenju vaninstitucionalne socijalne zaštite i pomoći u kući starim i invalidnim licima. U okviru izleta, stari su obišli jezero Kokin Brod, etno selo i muzej na otvorenom u Sirogonu i planinu Zlatibor.

Podsećanja radi, decembra meseca prošle godine, Delegacija Evropske unije u Srbiji odobrila je opštini Priboj realizaciju projekta "Mi brinemo o starima", koji je za potrebe Opštine Priboj izradila Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj. Realizacija projekta je počela početkom februara. Projekat se realizuje u okviru programa "EU Exchange 4", koji finansira Evropska unija, a sprovodi ga Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije, u okviru treće komponente programa – podrška prioritetnim nacionalnim politikama u oblasti ekonomskog razvoja, socijalnih usluga i zaštite životne sredine na lokalnom nivou, u okviru grant šeme.
mi-brinemo-o-starima-izlet