slideshow04

Počeli radovi na izgradnji teniskog terena u Priboju

U utorak 16. septembra počeli su radovi na izgradnji otvorenog teniskog terena u Priboju. Teren bi po planu trebalo da se završi za mesec dana i zauzimaće prostor od 668m2.

Neposredno pred početak radova, potpisan je ugovor između opštine Priboj i fondacije Novak Đoković koja će u potpunosti finansirati projekat vrednosti 25.000 €. Fondacija se ovim ugovorom obavezala da finansira izvođenje radova na izgradnji terena, nabavku materijala kao i opremanje terena, dok je obaveza Opštine Priboj da obezbedi sva potrebna administrativna dokumenta, nadzor i nadgledanje izvršenja radova.

Na terenu će biti postavljen tenisit, vrsta šljake. Takođe, biće ugrađena ograda, teren će imati svu potrebnu opremu (stubove, mrežu, linije, mrežu za prevlačenje, četku za linije, lopate, kolica, klupe za igrače, sudijsku stolicu itd.) kao i rasvetu i ugrađen mehanizam za prskanje/osvežavanje terena.
Ideju da baš u Priboju izgradi teniski teren, Novak Đoković dobio je nakon teksta iz kojeg je saznao da je u Priboju održan prvi teniski turnir u Srbiji 1890. godine, samo tri godine nakon što je održan u Londonu a 12 godina pre nego što je počeo da se igra u Beogradu. Želja Fondacije Novaka Đokovića je da grad u kojem je tenis zapravo počeo u Srbiji, dobije pravi teren i tako nastavi da popularizuje ovaj sport i omogući deci iz Priboja da treniraju.
pocela izgradnja teniskog terena