slideshow04

Dom kulture: Bioskopski repertoar

"Mali Budo" - utorak 30.09. i sreda 1.10. u 18h i 20h
"Hrabri autić Plodi" - utorak 30.09. i sreda 1.10. u 16h

mail-budo-sep-2014

"Hrabri autić Plodi"

Plodi je policijski auto, zadužen da čuva red u svom gradu. Sada će dobiti zadatak važniji od svih – da zaštiti novu atrakciju parka prirode, mamu orla retke vrste i njeno jaje.

Stvari se komplikuju kada dve šarmantne žene lopovi ukradu mamu orla, a u jednu od kradljivica se zaljubi policajac Ričard. Ovo je već drugi film o avanturama hrabrog policijskog auta Plodija, „Folksvagenove“ popularne „bube“, koja rešava zamršene policijske slučajeve. Plodi je policajac kakvog svako želi da poznaje – zaštitnik slabijih, prijateljski raspoložen prema svima.

Norveško animirano ostvarenje Hrabri autić Plodi sinhronizovano je na srpski jezik. Cena ulaznice je 250 dinara.


"Mali Budo"

Mali Budo je srpski igrani film iz 2014. godine, debitantsko rediteljsko ostvarenje Danila Bećkovića, koji je zajedno sa Dimitrijem Vojnovim napisao i scenario. Film je prvobitno zamišljen kao kratkometražno ostvarenje, ali kada je snimanje počelo, autorska ekipa, prezadovoljna snimljenim materijalom, odlučila je da film preraste u dugometražni igrani film.

Film je u Srbiji premijerno prikazan 22. januar 2014. na filmskom festivalu Kustendorf na Mokroj Gori, u okviru programa Novi autori, dok će bioskopska premijera biti 24. septembra 2014. godine.

Drago je podgorički hirurg, koji prilikom operacije pravi veliku grešku i ubija sina jedinca gradskog moćnika. Da bi svog sina jedinca Buda zaštitio od krvne osvete Drago ga šalje u Srbiju, kod prijatelja iz studentskih dana. Budo ovo shvata kao sjajnu priliku da se upozna sa noćnim životom Beograda, grada koji nikada ne spava. Obilazi barove i luta kroz vrelu noć u potrazi za ženama i drugim oblicima zabave, potpuno nesvestan da njegovi zaštitnici ne nameravaju da ispune svoja obećanja. Glave uloge tumače Petar Strugar, Sergej Trifunović, Tihomir Stanić, Petar Božović i drugi. Ulaznica 250 dinara.