slideshow04

Svetski dan borbe protiv side

Povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv side, 1. decembra, datuma koji sa sobom nosi svest i potrebu za edukativnim usavršavanjem, na bazi besplatnog, dobrovoljnog i poverljivog savetovanja mladih ali i svih drugih građana, Dom zdravlja Priboj održao je edukativno predavanje o AIDS-u u pribojskoj Gimnaziji. Javnom času preventive u gimnazijskoj sali u 13:30h, prisustvovali su učenici svih razreda Gimnazije.

Inicijativa je pokrenuta od strane Učeničkog parlamenta Gimnazije, a osim učenika Gimnazije od prvog do četvrtog razreda, predavanju Patronažne službe Doma zdravlja Priboj, prisustvovali su i profesori. Nakon predavanja, prisutnima su podeljeni informativni flajeri, prezervativi i uputstva za bezbedno korišćenje istih. Jedna ovakva akcija Doma zdravlja Priboj, samo je uvertira za planove koje treba ostvariti u narednoj 2015. godini, kada je u pitanju edukativno i preventivno savetovanje. U planu za 2015. godinu je da se održe predavanja u svim odeljenjima, svih razreda škola na teritoriji opštine Priboj, kako gradskim tako i seoskim. Predavanjima na temu zdravstva i preventive podstiče se informisanost i svest kod dece o zdravstvenoj kulturi.

Svetski dan borbe protiv AIDS-a bio je sjajna prilika da se iskoristi snaga socijalne promene, pri cemu se u prvi plan stavljaju pojedinci koji imaju inicijativu i žele da znaju više, ali i zaštite sebe i druge.

dan borbe protiv side 2014