slideshow04

Pribojski gimnazijalci na Festivalu nauke 2014

Osmi Festival nauke pod sloganom "Sve je moguće" otvoren je zvanično juče u Cepter ekspo centru u Beogradu. Festival koji traje od 4. do 7. decembra ove godine posetiće i učenici pribojske Gimnazije, a pod pokroviteljstvom Skupštine opštine Priboj.

Do 7. decembra Festival će biti održan na tri lokacije u Cepter ekspo centru, Studentskom kulturnom centru i Galeriji Narodne banke Srbije u Nemanjinoj ulici. Učenici pribojske Gimnazije kao i svi posetioci će moći da se oprobaju u forenzici, da vide kako se pripremala hrana u neolitskom dobu, da saznaju zašto boli zub, kako se suši voće, povrće i lekovito bilje, kako se dobija zdrav suv proizvod, kako se pravi solarni šporet ili šta je to reciklaža kao i još mnogo toga. Finansijskim sredstvima koje je opredelila Skupština opštine Priboj biće finansiran put 70 učenika i dva profesora na Festival nauke, kao i njihov jednodnevni boravak 7. decembra. Razlog više za podržavanje jedne ovakve ideje je i ulaganje u znanje učenika ove renomirane srednjoškolske ustanove, što je u lokalnoj samoupravi prepoznato kao jedno od glavnih kapitalnih ulaganja u budućnosti, u lokalnoj zajedinici.

Program Festivala nauke osmišljen je tako da ima ponešto za svakoga, pažljivo je organizovan i segmentovan po ciljnim grupama. Prošle godine Festival nauke posetilo 27.000 ljudi, od kojih 15.000 osnovaca i srednjoškolaca iz više od 300 škola iz cele Srbije, kao i iz regiona, a ove godine značajno većem broju pridružiće se i učenici Gimnazije iz Priboja.
festival-nauke-2014