banner telefoni naslovna

Održana 58. sednica Opštinskog veća opštine Priboj

Danas je održano 58. zasedanje Opštinskog veća opštine Priboj. Na današnjem zasedanju koje je otvorio predsednik opštine Priboj Lazar Rvović utvđeni su predlozi Odluke o osnivanju d.o.o. "Industrijski parkovi", Programa korišćenja sredstava za zaštitu i unapređenje životne sredine opštine Priboj za 2015. godinu, ali i Konačni godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta opštine Priboj za 2015. godinu, kao i postavljenje Opštinskog pravobranioca opštine Priboj.

Utvrđena je Odluka o osnivanju društva sa ograničenom odgovornošću, koje bi nosilo poslovno ime "Industrijski parkovi" D.O.O. Priboj. Prema rečima predsednika opštine Priboj Lazara Rvovića, ovaj akt je zvaničan početak realizacije Zaključka Vlade Republike Srbije, kojim se lokalnoj samoupravi daje u vlasništvo deo državne imovine FAP korporacije a.d., a koja se obavezuje da osnuje preduzeće, koje će iste poslovne prostore dati u zakup finskom investitoru. Radi se o dobrom modelu koji suštinski čuva srce FAP-a i predaje ga u sigurne ruke, a to je u imovinu opštine Priboj, kazao je on. U pitanju je jednočlano Društvo, čije je upravljanje dvodomno a kapital državni. Kako je kazao predsednik Opštine, vodilo se računa o kadrovskim rešenjima, pa se tako tražila odgovornost, stručnost i poštenje. Za direktora ovog Društva imenuje se Milomir Lučić, diplomirani ekonomista iz Priboja, dok se za članove Nadzornog odbora Društva imenuju Ljiljana Simović dipl.ekonomista iz Priboja, Radojica Garabinović dipl.ekonomista, takođe iz Priboja i Boris Mrdović dipl.pravnik, kao lice iz lokalne samouprave. Obaveza lokalne samouprave je da pomogne investitoru, a ovaj predlog Odluke upućen je u skupštinsku proceduru.

Utvrđen je predlog godišnjeg programa korišćenja sredstava za zaštitu i unapređenje životne sredine opštine Priboj za 2015. godinu ali i Konačni predlog godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta opštine Priboj za 2015. godinu na koju saglasnost daje resorno ministarstvo. U skupštinsku proceduru upućen je i utvrđeni Predlog za postavljenje Opštinskog pravobranioca opštine Priboj, kojim je na ovo mesto ponovo predložena Jelena Prijović, koja je inače do sada obavljala posao Javnog pravobranioca.

Dnevni red sednice možete pogledati ovde.

53-sednica-opstinskog-veca