slideshow04

Bolji uslovi za atletičare - Priboj uskoro dobija tartan stazu

Danas su u zvaničnoj poseti opštini Priboj boravili generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković i direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Goran Bojović. Sastanku sa rukovodstvom lokalne samouprave, prisustvovao je i najmlađi atletski reperezentativac, Igor Raović.

poseta gorana bojovica i slobodana brankovica2

Dealegaciju sa lepim vestima, kada je sportska infrastruktura u pitanju, primio je predsednik opštine Priboj Lazar Rvovoć, sa svojim pomoćnikom Krstom Janjuševićem i članom Opštinskog veća opštine Priboj, zaduženim za sport i omladinu, Miroslavom Bukvićem. Glavni povod posete je sportska, pre svega atletska infrastruktura u pribojskoj opštini, koja je sada već iznedrila asove svetskog glasa u kraljici sporta. Prema rečima generalnog sekretara Atletskog saveza Slobodana Brankovića, nakon velikih uspeha pribojskih atletičara, rešeno je da se izađe u susret Priboju koji ima realne potrebe za ovom vrstom sportske infrastrukture. Kako je kazao, atletska infrastruktura je veoma bitna, ne toliko skupa i ujedno se lako održava, a ima višestruk značaj kako za profesionalne sportiste, tako i za rekreativce. Već sledeće nedelje u Priboj bi trebalo da stigne inženjer Atletskog saveza, koji će u saradnji sa Odeljenjem za urbanizam lokalne samouprave utvrditi specifikacije objekta, odnosno tartan staze.

U prvoj zvaničnoj poseti Priboju, bio je i Pribojac Goran Bojović, koji obavlja funkciju direktora Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije. On je izrazio zadovoljstvo zbog lepog povoda kojim je danas bio u Priboju, uprkos teškim vremenima ali i ograničenim mogućnostima.

Na sastanku je bilo reči i o velikim uspesima pribojskih atletičara, pa su tako pohvaljeni reprezentativci ali i njihovi treneri, koji su uspeli da iznedre asove srpske, ali i svetske atletike. Zaključak sastanka je bio da je konačno došlo vreme da se ostvari san pribojskih atletičara, ali i svih rekreativaca i da će se planiranim ulaganjem u atletsku infrastrukturu, dati početni zamajac nekim budućim generacijama.

poseta gorana bojovica i slobodana brankovica1