slideshow04

Otvoren Sajam turizma – štand Turističke organizacije Priboj među najposećenijima

Juče je zvanično otvoren Međunarodni sajam turizma u Beogradu, 37. po redu. Sajam je otvorio premijer Aleksandar Vučić, a na ovogodišnjem sajmu turizma predstaviće se 1100 izlagača iz preko 50 zemalja. Opštinu Priboj i njene turističke potencijale i ove godine na sajmu predstavlja Turistička organizacija Priboj.

sajam turizma 1

Sajam turizma se održava pod geslom "Iskoristi trenutak", traje do 22. februara i na njemu će se predstaviti oko 1.100 izlagača iz 50 zemalja. Otvarajući sajam, predsednik Vlade Republike Srbije, rekao je da je samo prošle godine Beograd, kao prestonicu Srbije posetilo 11,6 odsto turista više nego 2013. godine, što direktno utiče i na posetu stranih turista i drugim delovima Srbije. U hali 4 Beogradskog sajma, u delu gde su se predstavile lokalne samouprave, bio je i štand Turističke organizacije Priboj. Prema rečima direktora ove ustanove, Vladana Radovića, već u prvim satima nakon zvaničnog otvaranja sajma, štand Turističke organizacije iz Priboja zaposeli su zainteresovani za pre svega banjski, a nakon toga i verski turizam.
„Ono na šta smo ove godine stavili akcenat, sa par novih brošura koje smo štampali specijalno za sajam, jesu Pribojska banja, koja je u prošlu sezonu ušla u novom ruhu a u kojoj će se tek graditi i koja će tek imati mnogo toga da ponudi turistima sa strane, ali i Limski biatlon po kome Priboj već postaje prepoznatljiv.“
Prvog dana sajma zabeležena je velika poseta, između ostalog i štandu na kome su predstavljena turistička blaga Priboja i okoline, a istovremeno sa sajmom turizma, biće organizovane još tri manifestacije - Međunarodni sajam opreme, hotelierstva i ugostiteljstva, Sajm vina i sajam suvenira.
Radno vreme Sajma: petak od 10.00 do 18 časova, u subotu od 10.00 do 19.00 i u nedelju 22. februara od 10.00 do 17.00 sati.

sajam turizma 2