slideshow04

"Vreme za uspešne žene" – kako do bespovratnih sredstava za pokretanje ženskog biznisa

Informativna sesija o procesu dodele bespovratnih sredstava za pokretanje ženskog biznisa pod nazivom „Vreme za uspešne žene“ u organizaciji Evropskog progresa biće održana u utorak, 7. aprila 2015. godine u Novoj Varoši, u hotelu Panorama sa početkom u 11 časova.

Cilj informativnih sesija je upoznavanje budućih preduzetnica i predstavnica relevantnih institucija sa svim fazama i neophodnim koracima - od prijavljivanja, preko učešća na javnom pozivu do dobijanja bespovratnih sredstava za pokretanje ženskog biznisa bez ograničenja vrsta delatnosti.
Sve zainteresovane kandidatkinje, dobiće informacije o samom procesu koji počinje prijavljivanjem za program obuke u okviru koje će steći osnovna znanja za pripremu biznis planova. Nakon toga kandidatkinje će moći da dostave predloge projekata i konkurišu na javnom pozivu za dodelu bespovratnih sredstava. Na sesiji će se predstaviti i žene preduzetnice koje su uspešno već započele samostalno poslovanje uz pomoć bespovratnih sredstava dodeljenih preko prethodnog trogodišnjeg programa EU PROGRES.
Poziv je otvoren za sve nezaposlene žene, iz opština Nova Varoš, Priboj i Prijepolje koje su registrovane na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje i koje imaju trajno boravište u jednoj od trideset i četiri opština koje učestvuju u realizaciji aktivnosti programa Evropski PROGRES.
Informativnim sesijama počinje niz pripremnih aktivnosti koje će program Evropski PROGRES sprovesti u periodu od marta do jula 2015. godine. Nakon tog perioda biće izabrani najuspešniji preduzetnički projekti kojima će biti dodeljena bespovratna pomoć i pokrenuti najmanje 40 preduzeća u vlasništvu žena.
Agendu možete pogledati ovde.

info sesija vreme je za uspesne zene