slideshow04

KLER: Znanje, preduzetništvo i inovacije = pametan razvoj - Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju 2015

Regionalna razvojna agencija Zlatibor u saradnji sa organizacionim timom nacionalnog takmičenja za inovacije, u sredu, 01. aprila 2015. godine, organizuje konferenciju Znanje, preduzetništvo i inovacije=pametan razvoj. Događaj počinje u 12:00 časova u sali Regionalne privredne komore.

Tim povodom, biće predstavljeno 11. Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji za 2015, koje se organizuje pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije i resornog Ministrstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Ovo takmičenje se kao državni projekat, održava od 2005. godine, a od 2007. godine u Takmičenje su uključeni i inovatori iz Republike Srpske, čime se doprinelo povezivanju i promociji inovacija u širem regionu. Do sada je u takmičenju učestvovalo preko 2244 timova sa preko 6600 učesnika, koji su podižući svoje kapacitete i znanja kroz obuke i konsalting obezbeđen u okviru takmičenja, osnovali preko 75 novih preduzeća sa nekoliko stotina novih radnih mesta, što je rezultat koji je posebno značajan. Nagradni fond ove godine je 5 miliona dinara, što je svakako prilika da inovatori dobiju sredstva za realizaciju inovativnih ideja.
Pored promocije Takmičenja, na konferenciji će biti predstavljeni uspešni inovatori iz Užica koji su učestvovali na prethodnim takmičenjima, a o važnosti saradnja i umrežavanja za podsticanje inovativnog poslovanja govoriće Miloš Janković, predsednik skupštine novoosnovanog klastera VEST METAL GROUP, koji okuplja firme metalskog sektora Zlatiborskog okruga. O značaju uključivanja sektora obrazovanja, odnosno ulozi znanja, istraživanja i inovacija za razvoj MSP sektora, govoriće profesor Visoke poslovnno-tehničke škole u Užicu, Milovan Milivojević.
Agendu možete preuzeti ovde.

smart-inno-2015