slideshow04

Završeno asfaltiranje košarkaškog terena u Pribojskoj Banji

Neadekvatno nameni i dečjoj igri, košarkaško igralište u Pribojskoj Banji godinama unazad bilo je jedan od najvećih problema kada je sportska infrastruktura u pitanju. Sve se promenilo kada je oktobra 2014. godine kompanija "Mozzart" pokrenula akciju "Sto terena za jednu igru", koju su meštani Banje iskoristili i svojim vrednim angažmanom na društvenim mrežama, uspeli da obezbede delimičnu obnovu, odnosno koševe za igralište.

Nakon dobijanja delimične obnove, koševa koji su obezbeđeni u okviru akcije koja za cilj ima obnovu košarkaških terena širom Srbije i vraćanje sportskog duha u zemlju šampiona, ostao je još jedan, gorući problem - presvlačenje igrališta asfaltom. Na osnovu molbe koju su meštani Banje i OŠ "Nikola Tesla" uputili rukovodstvu opštine Priboj, odobreno je asfaltiranje terena, koje je počelo 5. avgusta i završeno u roku od par dana. Vrednost ovih radova je oko 1.200.000 dinara, a od radova ostalo je još da se postave koševi koji su obezbeđeni učešćem u akciji "Sto terena za jednu igru".

Obnova košarkaškog terena u Pribojskoj Banji još jedan je sjajan primer građanskog aktivizma sa ciljem ostvarenja opštih ciljeva i dobre saradnje građana i lokalne samouprave, na korist onih kojima jedan ovakav teren najviše treba, najmlađima, sportistima i rekreativcima.

S.M.

izgaliste-os-nikola-tesla-pribojska-banja