slideshow04

Preduzetnici potpisali ugovore sa Opštinom i Fondom za razvoj

Danas je u maloj sali Opštinske uprave obavljeno svečano potpisivanje ugovora sa preostalim preduzetnicima koji su na Konkursu Fonda za razvoj opštine Priboj dobili bespovratna sredstva za otvaranje novih radnih mesta i sredstva za kupovinu nove opreme.

potpisivanje ugovora fond za razvoj 1

Ugovore sa Fondom i Opštinom Priboj potpisali su preduzetnici od 33. do 60. broja na rang listi, koja je objavljena nakon završetka Konkursa. U ime opštine Priboj ugovore sa preduzetnicima potpisao je predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, koji je rekao da se potpisivanjem ovih ugovora završava ovaj konkurs, ali da će sredstava za podsticaj preduzetništva uvek biti, tako da se do kraja ove godine može očekivati još jedan poziv.
"Sada je velika stvar sačuvati radno mesto, a ne samo stvoriti uslove za otvaranje novog, i zato vam čestitam i u ime građana Priboja jer vi ste na kraju, ti koji punite opštinski budžet.", rekao je on.
Rvović je rekao da poslovni ambijent koliko zavisi od lokalne samouprave zavisi i od preduzetnika, a lokalna samouprava će se truditi da što više olakša rad istih, što je i učinila dajući poreze i takse koji su među najmanjima u Srbiji. On se preduzetnicima i zahvalio na svemu onome što čine da situacija u Priboju bude bolja i pozvao ih da učestvuju i u budućim pozivima kako bi dobili opštinska sredstva.
Predsednik Upravnog odbora Fonda za razvoj opštine Priboj Gavrilo Bujišić je prisutne i medije podsetio da se na ovaj način, radom fonda i opredeljivanjem budžetskih sredstava do sada otvorilo 150 radnih mesta, što je pozitivan primer.
Konačnom odlukom koja je doneta 4. decembra 2014. godine, prihvaćene su sve prijave sa urednom dokumentacijom, pa je od prispelih 63 zahteva, prihvaćeno 60, uglavnom baziranih na zahtevu za dobijanja sredstava za otvaranje novih radnih mesta, dok je bilo i zahteva za dobijanje sredstava za kupovinu opreme. Opština Priboj donela je odluku o angažovanju 9.000.000,00 dinara na ime raspodele novčanih sredstava za investicije i nabavke osnovnih sredstava - razvoja preduzetništva višeg nivoa zapošljavanja i samozapošljavanja, za ovu budžetsku godinu. Na taj način, u 2015. godini otvara se 96 novih radnih mesta kroz ovaj vid pomoći i podsticaja lokalnim preduzetnicima.

potpisivanje ugovora fond za razvoj 2