slideshow04

riboj u ritmu Evrope - Potpisan Ugovor o uključivanju dece Priboja u projekat "Srbija u ritmu Evrope"

Opština Priboj će sledećeg proleća biti jedna od 20 opština čija deca će učestvovati u manifestaciji "Srbija u ritmu Evrope". Tim povodom, danas je u Priboju potpisan ugovor između predstavnika ove manifestacije i Opštine Priboj, kojim se obezbeđuje podrška lokalne samouprave u sprovođenju manifestacije, koju podržava 20 ambasada iz zemalja Evropske Unije.

srbija-u-ritmu-evrope-1

Prestižna manifestacija revijalno-takmičarskog karaktera jedna je od najpoznatijih ove vrste sa milionskim auditorijumom. Manifestacija obuhvata takmičenje dece osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta u solo pevanju, plesanju i drugim disciplinama. Priboj se ove godine priključio drugim gradovima i opštinama, prvenstveno zbog interesa dece, ali i mogućnosti za ostvarenjem privrednih interesa, kroz ktitorstvo jedne od ambasada.

Kako je rekao David Makević, projektni direktor manifestacije, u Priboj su došli sa inicijativom koja je proistekla iz preporuke, sa ciljem za otkrivanjem novih talenata. Organizacija manifestacije će obebediti besplatnu obuku za 25 dece iz Priboja, koja će se takmičiti u dve sekcije, moderan ples i solo pevanje. U narednom periodu biće održane audicije u osnovnim i srednjim školama, kada će se odabrati deca koja će predstavljati opštinu Priboj. Osim otkrivanja mladih talenata, njihove edukacije i konekcije sa decom iz drugih gradova, učešće u manifestaciji nosi i jednu drugu dimenziju, a to je privlačenje investicija kroz ktitorstvo jedne od ambasada Evropske Unije.

"Zahvaljujem se na gostoprimstvu predsedniku opšštine Priboj i njegovom timu, siguran sam da smo pronašli pravog partnera.", rekao je Makević.

Predsednik opštine Priboj Laazar Rvović, istakao je da je Priboju interes dece ispred svih ostalih interesa i da su deca na prvom mestu.

"Imaćemo priliku da promovišemo grad, učestvujemo u dobrom projektu, svakako imaćemo višestruku korist. Zahvaljujem se timu manifestacije što su nas prepoznali kao svog partnera", rekao je Rvović.

Odabrana deca koja budu predstavljala opštinu, predstaviće se na stranom jeziku, a preporuka je da to bude na jeziku ambasade koja bude odabrana da bude ktotor opštini. U direktnom televizijskom prenosu, opština Priboj će imati urađenu video promociju za milionski auditorijum. Pobednik na manifestaciji se određuje putem SMS glasanja i glasova žirija, a 50% sredstava od sms poruka se upućuju pobedničkom gradu.

Na finalnoj manifestaciji očekuje se veliki broj predstavnika ambasadora i predstavnika Evropske Unije.

srbija-u-ritmu-evrope-2