slideshow04

Zamenik Šefa Misije OEBS Majkl Ujehara u poseti Priboju

Priboj je danas posetio zamenik Šefa Misije OEBS u Srbiji Majkl Ujehara sa saradnicima, gde je sa predstavnicima lokalne samouprave u Priboju razgovarao o tome, kako OEBS može pomoći Priboju u građenju jedne bolje ekonomske situacije u budućnosti.

oebs poseta majkla ujehare

Misija OEBS-a u Srbiji ima nameru u svom mandatu da pomogne Srbiji u građenju društva demokratskih vrednosti, a osim toga na sastanku se čulo da OEBS je svestan činjenice da Srbija nije samo Beograd i da je zato manjim mestima pre svega, pomoć i podrška i te kako potrebna. Kako je rekao Majkl Ujehara, zamenik Šefa Misije OEBS u Srbiji na sastanku sa predsednikom opštine Priboj Lazarom Rvović, razgovaralo se o trenutnoj ekonomskoj situaciji u Priboju i o tome kakve planove ima za budućnost.

"Ti planovi su realni, veoma su pragmatični i želim mu svu sreću u realizaciji istih. OEBS će nastaviti da pruža podršku kako bismo doprineli razvoju opštine.", rekao je Ujehara koji je ujedno podsetio na postojanje kancelarije OEBS u Novom Pazaru, koja je takođe zadužena i za pribojsku opštinu.

Predsednik opštine Priboj se zahvalio delegaciji OEBS na današnjoj poseti, prilikom koje je goste upoznao sa naporima koje čini lokalna samouprava ali i Vlada Srbije u cilju poboljšanja ekonomske situacije u Priboju.

"Vlada čini ono što je u njenoj moći najviše što može, ali nam je vrlo bitna i podrška misije OEBSA-a u Srbiji.", rekao je Rvović.

Sagovornici su se složili da bez ekonomskog oporavka, nema ni drugih vidova prosperiteta u društvu i da će zajedničkim snagama raditi na tome u budućnosti.

S.M.