slideshow04

Održana 79. sednica Opštinskog veća opštine Priboj

Danas je održano 79. po redu zasedanje Opštinskog veća opštine Priboj, na kome su se pred većnicima našli Predlog Odluke o donošenju Izmene Plana generalne regulacije gradskog područja opštine Priboj i Predlog preduzeća "Industrijski parkovi" doo Priboj za donošenje Odluke o načinu izdavanja i raspolaganja imovinom ovog preduzeća. U okviru tekućih pitanja utvrđena je Konačna rang lista studenata koji su podneli zahtev za pomoć iz budžeta opštine Priboj.

Povodom Predloga Odluke o donošenju Izmene Plana generalne regulacije gradskog područja opštine Priboj, predsedavajući Većem, predsednik Opštine Lazar Rvović, rekao je da se izmene odnose na stvaranje preduslova za početak građenja trafostanice u Kaluđerskom polju, koja se inače nalazi u investicionom planu EPS-a i sa čijom gradnjom bi trebalo da se počne ove godine. On je podsetio da smo jedina opština u Zlatiborskom okrugu, koja nema takvu trafostanicu, a koja bi mnogo značila zbog energetske stabilnosti i snabdevanja električnom energijom.

Opštinsko veće razmatralo je i usvojilo predlog preduzeća "Industrijski parkovi" doo Priboj za donošenje Odluke o načinu izdavanja i raspolaganja imovinom ovog preduzeća. "Industrijski parkovi" doo Priboj, obratili su se Opštinskom veću, koje ima ulogu Skupštine društva, kako bi se definisao model izdavanja i raspolaganja imovinom Industrijskih parkova. Utvrđeno je da model raspolaganja imovinom Industrijskih parkova d.o.o. Priboj je izdavanje pod zakup dela imovine investitorima na duži ili kraći rok u naknadu. Uslovi pod kojima se izdaje predmetna imovina bili bi definisani biznis planom investitora, kao osnovom za pregovarački postupak i potencijalno zaključivanje ugovora.

U okviru tekućih pitanja utvrđena je Konačna rang lista studenata koji su podneli zahtev za pomoć iz budžeta opštine Priboj, a koja će biti objavljena na sajtu opštine Priboj (www.priboj.rs) i na oglasnoj tabli Opštinske uprave Priboj, ul. 12. Januar br. 108.

Dnevni red sednice možete pogledati ovde.

75 sednica opstinskog veca