slideshow04

Potpisan ugovor o letovanju dece iz socijalno ugroženih porodica

Kao i prethodne dve godine, po odluci lokalne samouprave, nije bilo svečarenja povodom Dana opštine, ali su sredstva opredeljena za te svrhe preusmerena onde gde su najpotrebnija. Tako će zahvaljujući uštedama ove godine, u pribojskom odmaralištu u Sutomoru besplatno letovati 55 dece iz socijalno ugroženih porodica.

ugovro-letovanje-dece-iz-socijalno-ugrozenih-porodica

Tim povodom 28. marta potpisan je Ugovor o letovanju dece iz socijalno ugroženih porodica između Skupštine opštine i Centra za socijalni rad. Ugovor su potpisali predsednik Skupštine opštine Saša Vasilić i direktor Centra za socijalni rad Priboj, Zoran Polić.

Prema rečima predsednika SO, Saše Vasilića ove godine sredstva su preusmerena Centru za socijalni rad, dok je prethodnih godina novac bio preusmeren u sektor zdravstva i obrazovanja.

"Drago mi je što će naša deca iz socijalno ugroženih porodica, moći prvi put da odu u naše odmaralište u Sutomoru i mislim da će biti prvi gosti.", rekao je Vasilić.

Direktor Centra za socijalni rad u Priboju, Zoran Polić zahvalio se lokalnoj samoupravi u ime dece, koja će zahvaljujući ovim sredstvima letovati u pribojskom odmaralištu u Sutomoru.

"Mnoga od te dece će prvi put videti more. Mi svakodnevno radimo sa tom decom, to su deca iz porodica koje koriste novčanu socijalnu pomoć. Na evidenciji imamo 55 dece i nadam se da će se sva deca odazvati pozivu na letovanje.", rekao je direktor Centra za socijalni rad iz Priboja.

Pribojsko odmaralište u Sutomoru će već krajem maja biti potpuno spremno da primi prve goste, koji će najverovatnije biti deca sa evidencije Centra za socijalni rad.