slideshow04

Opštini Priboj odobreno finansiranje projekta "Rekonstrukcija upravne zgrade Industrijskih parkova u opštini Priboj"

U ponedeljak, 22. avgusta 2016. godine potpisan je Ugovor o donaciji, između Kancelarije Ujedinjenih Nacija za projektne usluge (UNOPS) i opštine Priboj, za finansiranje projekta "Rekonstrukcije upravne zgrade Industrijskih parkova u opštini Priboj". Projekat rekonstrukcije obuhvata zamenu krovnog pokrivača i zamenu celokupne spoljne stolarije zgrade. Projektom je predviđeno da implementacija traje godinu dana, odnosno do 21. avgusta 2017. godine.

rekonstrukcija-upravne-zgrade-ip-evropski-progres

Projekat je izradila Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj opštine Priboj i sa istim konkurisala u maju mesecu 2016. godine, u okviru poziva Evropskog PROGRES-a za finansiranje lokalnih infrastrukturnnih projekata. Ukupna vrednost projekta iznosi 222,200.00 evra. Iznos granta, odnosno iznos sredstava koji se finansira od strane donatora iznosi 199,980.00 evra, dok će opština Priboj projekat kofinansirati sa 10%, odnosno 22,220.00 evra. Ovaj projekat bio je tema razgovora na današnjem sastanku predstavnika Evropskog PROGRES-a i predstavnika lokalne samouprave u Priboju, ali i unapređenje saradnje u budućnosti.

Projekat finansira Vlada Švajcarske, EU i Vlada Republike Srbije preko programa Evropski PROGRES, najvećeg razvojnog programa u Republici Srbiji, koji se usredsređuje na određeno područje, a ima za cilj da podrži održivi razvoj 34 lokalne samouprave na jugoistoku i jugozapadu zemlje.

evropski progres logo

kler logo h