slideshow04

Stari Priboj dobio novu kotlarnicu na biomasu

Nova kotlarnica na biomasu u Starom Priboju, koja će grejati kao i stara, OŠ "Branko Radičević", dečji vrtić "Neven", Dom kulture "Pivo Karamatijević" i zgradu Opštinske uprave, danas je zvanično počela sa radom. Radi se o investiciji opštine Priboj, vrednoj 15 miliona dinara sa PDV-om, a u zemlji i regionu ista je primer pozitivne prakse, kada je korišćenje obnovljivih izvora energije u pitanju.

Tri nova kotla na pelet, domaće proizvodnje "Radijator", puštena su u rad u prepodnevnim časovima, kada su novu kotlarnicu sa rukovodstvom OŠ "Branko Radičević" obišli čelnici lokalne samouprave i mediji. Osim kotlova domaće proizvodnje, i izvođač radova je domaći, pa je radove na izgradnji obavila firma iz Priboja, „Energoterm Plus“ d.o.o., koja se na tenderu pojavila kao najpovoljniji ponuđač.

Tim povodom, predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, zahvalio se izvođaču radova na ispoštovanim rokovima i kvalitetno obavljenom poslu, ističući skromnost kada je u pitanju ova pribojska firma, obzirom da su ovaj jako zahtevan posao, obavili za 5 miliona dinara manje, od procenjene vrednosti, što je doprinelo određenim uštedama u opštinskom budžetu. On se posebno zahvalio učenicima OŠ "Branko Radičević" na strpljenju, koji će od danas dobiti kvalitetno grejanje u školi. Rvović je naglasio da je pelet za ovu sezonu obezbeđen i da je ovo primer na osnovu koga će se u narednoj godini rešavati pitanje pribojske toplane u Novom Priboju.

Nova kotlarnica na pelet je kapaciteta 0,9 MW, a izgradnjom iste je osim jeftinijeg i kvalitetnijeg, obezbeđeno i bezbednije grejanje ustanova u Starom Priboju.

otvaranje kotlarnice