slideshow04

Ombdusman Saša Janković u Priboju

U Priboju je u petak 4. novembra, boravio zaštitnik građana Saša Janković, gde se osim sa predstavnicima lokalne samouprave sastao i sa predstavnicima udruženja građana, pa je tako u okviru aktivnosti ombdusmana u Priboju, organizovana i tribina "Prava građana u Srbiji - na papiru i u stvarnosti", koja je održana u sali Gradske biblioteke.

ombdusman sasa jankovic u priboju

Zaštitnik građana je sa rukovodstvom opštine Priboj razgovarao i budućnosti bivših radnika FAP-a, ali i o zločinu nad Bošnjacima iz Sjeverina i o programu povratka raseljenih i prognanih lica. Iskazujući izuzetno zadovoljstvo nakon razgovora sa čelnicima lokalne samouprave, Janković je rekao da je Priboj značajno mesto u Srbiji, prvenstveno zbog svoje industrijske prošlosti i budućnosti, kao i zbog međuetničkih odnosa.

"Zaista su retke sredine u kojima sam bio gde se svest o efikasnom rešavanju problema građana, bez obzira na etničke, političke i druge podele, veoma jasno vidi. Sve pohvale predsedniku Opštine kako je definisao planove i puteve za dalje aktivnosti.", rekao je Janković.

Predsednik Opštine se zahvalio Zaštitniku građana na poseti i ocenio da se uvek može bolje, ali da se generalno u ovom trenutku može biti zadovoljno ostvarivanjem prava građana u Priboju.

"Obzirom na činjenicu da je ovo mešovita sredina, mi smo u vlast uključili sve bošnjačke partije i zajednički delujemo na razumevanju i toleranciji jedni prema drugima.", rekao je Rvović.

U prepunoj sali Gradske biblioteke, ombdusman je građanima ukratko predstavio rad i nadležnosti institucije Zaštitnika građana, naglasivši da on nema vlast, da ne može da promeni odluke Opštine, ali može da kontroliše rad organa vlasti i preporuči kako da isprave propuste. Janković je pohvalio rad Opštine, rekavši da je Priboj u dosadašnjim postupcima brzo otklanjao propuste načinjene prema građanima.