slideshow04

Međunarodni dan civilne zaštite obeležen radno

Međunarodni dan civilne zaštite, 1. mart, danas je obeležen radno, posetom predstavnika lokalne samouprave i Štaba za vanredne situacije, porodici čiju je kuću nedavno ugrozilo klizište u Kutlovcu.

Predsednik Skupštine opštine Priboj, ujedno i načelnik Štaba za vanredne situacije, Boris Mrdović, posetio je sa predstavnicima Javnog preduzeća za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboja i predstavnicima medija, porodicu Mirka Komarice iz Kutlovca, čiji su životi ali i porodična kuća nedavno bili ugroženi odronom zemlje prilikom aktiviranja klizišta. Brzom reakcijom nadležnih institucija, klizište je sanirano a danas su sumirani i rezultati.

Veliku zahvalnost za uklanjanje zemlje i kamena prilikom odrona, porodica Komarica uputila je i autoprevozniku Karadžić iz Priboja, koji je pritekao kao prva pomoć, ali i JP za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboja, kao i lokalnoj samoupravi na čelu sa predsednikom Opštine.

Zahvaljujući brzoj i hitnoj reakciji, izbegnuta je veća ugroženost ljudskih života i stambenog objekta, a Opštinski štab će i u budućnosti delovati preventivno i brzo, u službi građana Priboja.

kliziste kutlovac