slideshow04

Priboj domaćin 55. MOSI igara 2018. godine

55. po redu MOSI igre održaće se u Priboju. Sportisti sa tromeđe Srbije, Crne Gore, BiH (RS) nadmetaće se u više sportskih disciplina u Priboju, odlučeno je na danas održanoj sednici Stalnog komiteta u Pljevljima, na kojoj su bili prisutni predstavnici Priboja.

U konkurenciji između opština koje su podnele prijave, a to su Bajina Bašta i Priboj, čast da organizuje 55. po redu MOSI igre 2018. godine, pripala je Priboju, gradu sa dugom sportskom tradicijom i najviše uspeha na MOSI igrama među učesnicima. Priboj je jedanest puta završio igre kao pobednik u sveukupnom plasmanu, a šest puta je bio uspešan domaćin igara. Posledji put domaćin je bio 2004. godine.

Opština Priboj poseduje svu neophodnu sportsku infrastrukturu, smeštajne i ugostiteljske kapacitete koji omogućavaju organizaciju velikih i masovnih sportskih manifestacija.

Međuopštinske omladinske sportske igre, skraćeno MOSI je sportsko takmičenje za mlade sportiste iz tri zemlje, to jest iz opština sa tromeđe Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije koje se održava svake godine. Prve MOSI su odigrane 1954. godine, a Opština Priboj je jedan od osnivača i inicijatora MOSI u Prijepolju 1954. godine, tako što su ih organizovali studenti Priboja, Prijepolja i Nove Varoši, pod nazivom Studentske igre.

Ove godine 54. MOSI igre se održavaju u Pljevljima.

mosi igre ilustracija