slideshow04

Muftija Dudić u poseti Priboju

U utorak 23. januara 2018. godine, predsednik opštine Priboj Lazar Rvović sa saradnicima, ugostio je delegaciju Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, predvođenu predsednikom, muftijom dr. Mevludom ef.Dudićem, a koju su činili sekretar Samir Škrijelj, glavni pribojski imam, Harun ef.Eminagić i predsednik Medžlisa Islamske zajednice Priboj Haris Zeković.

Tema razgovora bilo je unapređenje inače dobre saradnje između Opštine Priboj i Pribojskog medžlisa, koja se između ostalog ogleda i u potpunom finansiranju Memorijalnog spomen obeležja u Sjeverinu, čemu je najveći doprinos dao upravo predsednik opštine Priboj. Na sastanku se razgovaralo i o dobijanju dozvole za izgradnju džamije u novom delu Priboja, na koju se kako su istakli gosti iz Islamske zajednice, čeka 25 godina. Takođe, razgovaralo se i o privođenju nameni lokacije za novo islamsko groblje u Priboju.

Predsednik opštine Priboj iskazao je puno razumevanje za potrebe Islamske zajednice u Srbiji i iskazao spremnost da pomogne u okviru svojih nadležnosti.

muftija dudic