slideshow04

40. Limske večeri dečje poezije

Dom kulture „Pivo Karamatijević“ organizuje 23. i 24. marta jubilarne 40. Limske večeri dečje poezije. Na Konkurs 40. Limskih večeri dečje poezije ove godine pristiglo je 505 radova učenika od V do VIII razreda iz 33 grada Srbije i Crne Gore. Žiri u sastavu Tode Nikoletić, Nataša Ivanović i Jadranka Đerković odabrao je šest finalista koji će nastupiti na finalnoj večeri manifestacije 23. marta u velikoj sali Doma kulture.

Prema odluci žirija ove godine u Priboju će se predstaviti:

1. Anđela Rajković, 6. razred, OŠ "Živko Tomić" Donja Šatronja
2. Simon Pušica, 6.razred, OŠ “Nikola Tesla” Pribojska Banja
3. Dušica Potpara, 6.razred, OŠ "Salko Aljković", Pljevlja,
4. Milica Miždalo, 8 razred, OŠ "Vasa Čarapić", Beli Potok
5. Luka Barović, 8 razred, OŠ “ Vladislav Ribnikar” Beograd
6. Lav Lukić, 8 razred, OŠ „Nikola Tesla“ Beograd.

Na finalnoj večeri 23. marta u 19:30 u Velikoj sali Doma kulture nastupiće finalisti, proglasiće se pobednik kao i dobitnici druge i treće nagrade. Žiri će takođe dodeliti i nagrade za najmaštovitiju i najvedriju pesmu.

Ove jubilarne godine Dom kulture u goste dovodi barda dečje zabavne pesme Minju Subotu, koji će nastupiti kao Muzički gost na takmičarskoj večeri. Voditelj programa je Milorad Damjanović, glumac Beogradskog dramskog pozorišta.

Drugog dana manifestacije, 24. marta (subota) u 11 časova finalisti i gosti imaće književni susret u OŠ „Branko Radičević“ u Priboju i prisustvaće promociji knjige „Na žur pošao kengur“ Ismeta Čivgina, dečjeg pesnika iz Priboja.

39 limske veceri decje poezije