slideshow04

Ponosnim majkama troje i više dece uručene "Ponosne kartice"

Danas je u Velikoj sali pribojskog Doma kulture "Pivo Karamatijević" održano svečano uručivanje "Ponosnih kartica" majkama sa teritorije opštine Priboj, koje imaju troje i više dece. U Priboju je pravo na ovu karticu ostvarilo 390 majki, a kartice im je lično uručio predsednik Opštine, Lazar Rvović.

Kartice čiju izradu je finansirala opština Priboj, izrađene su u cilju podrške višedetnim porodicama, a u okviru projekta Ponosna kartica 2018 "Cena minus za 3+", koji sprovodi Pokret za decu "TRI PLUS" iz Čačka, kome se priključio i Priboj. Uz kartice, majkama su uručeni i flajeri sa istaknutim prodavnicama, javnim ustanovama i uslužnim radnjama, u kojima majke mogu uz karticu i ličnu kartu ostvariti popuste.

Uručivanju Ponosnih kartica prisustvovali su i predstavnici Pokreta za decu "TRI PLUS" iz Čačka, čiji se predsednik, Vladica Gavrilović, obratio majkama rečima pohvale, ali i lokalnoj samoupravi i privrednim subjektima koji su se priključili ovom projektu.

On je istakao da je ovo jedan od načina borbe protiv nestajanja Srbije, a da je majkama najveća satisfakcija, ne popust koji će da ostvare u određenim radnjama i ustanovama, već što je to, kako sama reč kaže, "Ponosna kartica".

Predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović, zahvalio se Pokretu za decu "TRI PLUS" što je omogućio Opštini da učestvuje u jednom ovakvom projektu, sa kojim će se bar delimično pomoći višedetne porodice. Kako je rekao, ovo nije dovoljno da reši sve probleme, ali u jednom delu će svakako olakšati živote ovih porodica.

"Kao opština koja se uključila u projekat, prvo smo hteli da kroz ustanove i javna preduzeća, čiji smo mi osnivači, damo primer, da imate direktne benefite i mesečno meriljivu korist, kod plaćanja komunalnih usluga, korišćenjA odmarališta, plaćanjA članarine kod sportskih klubova, bazena i sl.", rekao je Rvović.

On se zahvalio privrednicima i preduzetnicima Priboja koji su se uključili u ovu akciju i ujedno apelovao na druge, da se krug onih koji podržavaju ovu priču, proširi.

Projekat Ponosna kartica 2018 "Cena minus za 3+" sprovodi se u osam opština i gradova u Srbiji, među kojima je i opština Priboj. Sve majke koje su bile sprečene da danas preuzmu svoju Ponosnu karticu, istu mogu preuzeti od ponedeljka 14. maja, u kancelariji broj 5 u zgradi Opštinske uprave, od 10-14č.

podela kartica pokret triplus