slideshow04

Iz Priboja u svet: Čamac Advance 600 spreman za izvoz

Model čamca Advance 600, koji je firma Advertout, novi investitor u Slobodnoj zoni razvila, spreman je za izvoz na svetsko tržište. Firma Advertout d.o.o. iz Beograda, koja uspešno posluje preko 13 godina, upravo u februaru ove godine, nakon dolaska u Priboj i 13. Slobodnu zonu u Srbiji, razvila je potpuno novi model RIB čamca iz široke game Advance proizvoda.

Advance RIB 600 je nastao kao kruna izuzetno uspesne saradnje italijanskog dizajnera g. Chessa i ove kompanije, te predstavlja čamac koji svojom ergonomijom i specifičnim dizajnom ulazi u svet ljubitelja sportske vožnje i vrhunskog uživanja. Model je u prvoj nedelji prošao sve test vožnje, a narednih mesec dana biće plasiran za izvoz u Španiju, Albaniju i Kipar. Prvi model ovog čamca prodat je u Srbiji i biće na korišćenju u Crnoj Gori.

Dolaskom firme Advertout d.o.o. u Slobodnu zonu, Priboj je dobio priliku da na svetsko tržište plasira ovako posebne i perspektivne proizvode. Firma je dolaskom u zonu, zakupila prostor za inicijalnu proizvodnju Advance čamaca, dok je za naredni period izrazila potrebu i za povećanjem zakupljenog prostora i radne snage, što će svakako doprineti otvaranju novih radnih mesta u Priboju.

Advertout d.o.o. je tokom prethodnih godina izrastao u grupaciju koju čini pet zasebnih programa, među kojima se izdvaja Advance program, koji se proizvodi u Priboju. Radi se o gumenim i RIB čamcima, razvijenim na temeljima preko 40 godina duge tradicije fabrike SportStar, nekadašnjeg sportskog giganta na tlu bivše Jugoslavije. Najveći deo proizvodnje namenjen je zemljama EU i zemljama Bliskog istoka.

advertout advance