slideshow04

Kraljica sportova u punom sjaju na otvaranju 55. MOSI Priboj 2018

Priboj kao jedan od najjačih atletskih centara decenijama unazad, napokon je na otvaranju 55. MOSI dobio tartan stazu kakva mu i dolikuje. Novoizgrađenu stazu je otvorio direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković, ujedno dodelivši i prve medalje na Igrama.

mosi 2018 slobodan brankovic

Pravi atletski praznik u Priboju usledio je nakon trka na 800 metara žene i 1.500 muškarci, gde su se na jednom mestu na novoj stazi našli, Slobodan Branković i pribojski veterani, najuspešniji učesnik MOSI svih vremena Vladan Anđušić -„pribojski Karl Luis“, Aleksandar Damjanović, Milan Đurović, Ljubiša Raović, kao voditelj neprevazićeni Rale Simić i aktuelni šampioni Amela Terzić, Teodora Simović, Marija Stambolić, Elzan Bibić, Nemanja Cerovac i drugi. Posebno je bio dirljiv trenutak za sve kada je Amela Terzić poklonila svoju značku sa Olimpijade trenerskoj legendi Vladu Pivljaninu.

Uz revijalni karakter i emotivni trenutak za veliku porodicu pribojskih atletičara, prve dve dicipine na Igrama su donele izuzetne trke i najavu ozbiljnih borbi na predstojećem prvenstvu Srbije u Kruševcu. U trci na 800 metara za žene, viđena su retka dva duela za prvo i drugo i treće i četvrto mesto. Od starta trke Amela Terzić i Marija Stambolić su se smenjivale u vođstvu, da bi Amela u svom stilu na polovini krivine pred ciljnu ravan, krenula u nezadrživom ritmu ka prvom zlatu na MOSI. Srebro je pripalo izvanrednoj Mariji Stambolić iz ekipe Ivanjice a borbu za treće mesto je dobila u posednjih 10 metara, Katarina Lemez nad Teodorom Simović. U prvoj trci muškog dela program na MOSI na 1.500 metara duel Elzana Bibića i Nemanje Cerovca doneo je uzbudljiv duel koji je Elzan dobio u poslednjih 50 metara. Bronzana medalja je pripala Stefanu Đukoviću iz ekipe Sokoca.

amela terzic i vlade pivljanin