slideshow04

Zajednička konferencija za novinare opština Priboj i Sokolac

U Pres centru 55. MOSI "Priboj 2018", u Mašinsko-elektrotehničkoj školi, sinoć je održana zajednička konferencija za novinare opština Priboj i Sokolac, trenutnog i sledećeg domaćina Igara. Na konferenciji su govorili predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović i načelnik opštine Sokolac, Milovan Bjelica.

mosi konferencija sokolac priboj

Opština Sokolac biće domaćin sledećih 56. MOSI, a kako iz ove opštine kažu, poseduju sve sportske, smeštajne i ugostiteljske kapacitete da budu dobri domaćini i organizatori, što je bio povod za obraćanje javnosti, obzirom da je Sokolac od danas zvanično preuzeo organizaciju sledećih Međuopštinskih sportskih igara.

Načelnik opštine Sokolac, Milovan Bjelica, rekao je da mu je ogromna čast i zadovoljstvo, a potom i obaveza biti domaćin Međuopštinskih sportskih igara sledeće godine u Sokocu.

"Velika je čast kada organizaciju preuzimamo ovde u Priboju, gradu sporta, dobrih sportista, još boljih ljudi i sigurno da ćemo znati iduće godine kako da organizujemo Igre i da ugostimo sve one koji se odluče da dođu na Romaniju, u Republiku Srpsku i u Bosnu i Hercegovinu", rekao je Bjelica.

On je podsetio da su se Sokočani i pre sedam godina, kada su bili organizatori, pokazali kao dobri domaćini, da su gosti otišli zadovoljni. On je izrazio i nadu da će sledeće godine ponovo biti zadovoljni i da će se obnoviti stečena prijateljstva iz 2011. godine.

"Mi smo se kandidovali za ove Igre 2019.godine, sigurno i pored teške finansijske situacije, kao i svugdje i kod nas je teška situacija, ali znamo šta znače ovakve Igre, druženje, sklapanje prijateljstava, mostova, gradnja, povezivanje različitosti, različitih naroda, nacija", kazao je Bjelica u obraćanju.

Načelnik Bjelica upoznao je novinare i javnost sa demografskim karakteristima opštine Sokolac, rekavši da je u pitanju opština velike površine, sa oko 13.000 stanovnika, koja poseduje brojne institucije, i državne i regionalne, sve nivoe zdravstvene zaštite, obrazovanje od osnovnog do visokog, jaku drvnu industriju i drugo, kao i 20 sportskih klubova sa oko između 700 i 1000 članova.

Predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović, rekao je da je siguran da će Sokolac biti sjajan domaćin 56. MOSI, jer se radi o lepom gradu, dobrog naroda sa dobrom sportskom infrastrukturom.

"Ovo je zaista jedna manifestacija koja prevazilazi svoj sportski značaj, možda je sport tu sport ključni za okupljanje ali je ova manifestacija mnogo više od sporta. Meni je drago što sam imao priliku da učestvujem u organizaciji 55.MOSI i za sada lično sam zadovoljan tokom i ono što je najvažnije je da nije bilo nekih većih problema, nije bilo značajnih ni povreda, bogat je i kulturni život, druženje je evidentno na svakom koraku, pozitivna energija je i u samom gradu i kod svih učesnika", ocenio je Rvović.

On je rekao da ova manifestacija mnogo znači i za pribojske preduzetnike i privrednike, jer je po proceni koja je pravljena sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, negde oko 10.000 gostiju u Priboju za prva tri dana Igara.

"Mi smo se ove godine opredelili da damo jedan signal i svima nama, političarima, te smo ove godine sport posvetili sportistima, da ne koristimo ovu manifestaciju ni za kakvu ličnu ni političku promociju, tako da je Igre otvorio naš proslavljeni Pribojac, košarkaš Marko Gudurić, u ime domaćina se obratio opet, sportista, tako da smo bili po strani", rekao je predsednik opštine Priboj.

Rvović je ocenio da se na Igrama vidi da je ovo jedan isti narod, isti duh, ista energija, da granice koje su evidentne i koje postoje, da one u suštini nisu granice između naroda i da treba širiti zajedništvo, te da u tom smislu MOSI imaju mnogo veći značaj od samog sportskog dela.

Trenutni i budući organizatori bili su na raspolaganju i za pitanja predstavnika medija, u čijim ocenama je prednjačilo pozitivno mišljenje o organizaciji 55. MOSI u Priboju.