slideshow04

Fabriku automobila Priboj posetili predstavnici Mercedesa

Fabriku automobila Priboj danas su posetili predstavnici nemačke kompanije Merceses, generalni direktor za Jugoistočnu Evropu Dajmler Pavertreina, g-din Bartoz Kuzanski, jedan od vodećih inženjera ove kompanije Fidel Hesler i delegacija firme Star Import iz Beograda, koja je generalni distributer Dajmler Kompanije za Mercedes Benc.

poseta mercedesa fap u

Predstavnici ove nemačke kompanije sastali su se danas u Priboju sa generalnim direktorom FAP-a, Rankom Vukovićem i njegovim saradnicima, kao i predsednikom opštine Priboj, Lazarom Rvovićem. Tema današnjeg sastanka bila je moguća saradnja i planovi u vezi sa njom u tekućoj godini.

Predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović poželeo je dobrodošlicu u Priboj predstavnicima jedne od najvećih automobilskih industrija, rekavši da mu je to čast i dužnost u ime građana Priboja, jer je Mercedes za Priboj i građane ove opštine simbol prosperiteta, vremena dobrog života i vremena kada smo se ponosili što smo Pribojci.

"Priboj je jedno od retkih mesta gde je Evropa po svojim standardima, po svemu onome čemu sada stremimo da budemo, bila prisutna. Nažalost, dešavanja poslednjih par decenija na istorijskoj sceni ovih prostora su dovela do toga da je i FAP, a samim tim i Priboj došao u dosta tešku situaciju", podsetio je Rvović.

On je na sastanku rekao da Pribojce i njega lično ohrabruje što je država stala iza Priboja i to je dokazala nizom aktivnosti.

"Naročito poslednja dešavanja, kada je Vojska preuzela odgovornost za FAP, što nam daje dodatnu sigurnost. Sve to daje jednu ozbiljnost i sigurnost i svim ostalim poslovnim partnerima i saradnicima, a to što je Vojska ušla u FAP, ne znači da su država i mi kao lokalna samouprava, odustale od traženja strateškog partnera, jer znamo da mi sami teško da možemo u svetskoj utakmici da se borimo", rekao je predsednik opštine Priboj.

Na sastanku je bila ocena da u onom delu, kojim se bavi FAP, Mercedes je kao kompanija najbolji na svetskom tržištu, te da građane Priboja sigurno raduje bilo kakav vid saradnje sa ovom fabrikom.

Direktor Dajmler Pavertraina, Bartoz Kuzanski, iskazao je zadovoljstvo što je danas u Priboju, rekavši da su danas u Priboju kako bi mogli da razgovaraju o konkretnim projektima, planovima i pitanjima u saradnji koja se već odvija.

Podsećanja radi, krajem juna, Vojska Srbije ušla je zvanično u organe upravljanja FAP-om, ali to ne isključuje mogućnost da će ova fabrika u budućnosti pored vojnog programa proizvoditi i komercijalna vozila, te rukovodstvo i lokalna samouprava ne odustaju od strateškog partnerstva.