slideshow04

Otvoren novi prostor vatrogasnog doma u Priboju

Priboj, 14. novembar 2013. - Danas su u Novom Priboju otvorene nove prostorije za vatrogasno-spasilačke jedinice. Opština Priboj je izvršila dogradnju i adaptaciju garaže uz Dom kulture površine 118 m², prostorije za vatrogasce - kancelariju površine 37 m², kao i skladište za opremu površine 126 m². Nove prostorije se nalaze u objektu Doma kulture Priboj, adresa Trg Fap-a bb.

Osnovni cilj ove investicije je rešavanje dugogodišnjeg problema vatrogasne jedinice, stvaranje uslova za veću bezbednost građana opštine Priboj, ali i poboljšanje uslova rada vatrogasno-spasilačkih jedinica na ovom području.
Opština Priboj i MUP su 31. oktobra 2013. godine potpisali Ugovor o zakupu poslovnih prostorija bez naknade, u čiju izgradnju je Opština uložila 5 miliona dinara.
"Ovo je nastavak jedne dobre saradnje koju mi imamo sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i ovo je jedan u nizu projekata koji smo realizovali. Za nas je ovo dobar i vrlo značajan projekat jer nema uspešne sredine bez sigurne sredine. Ovo je jedan od značajnih segmenata sigurnosti cele naše opštine." - izjavio je na ceremoniji otvaranja predsednik opštine Priboj Lazar Rvović.
Otvaranju prostorija prisustvovali su: Dragan Dončevski i Miloš Mataruga iz Sektora za vanredne situacije, načelnik Odeljenja za vanredne situacije Policijske uprave Prijepolje Goran Posrkača.
otvaranje vatrogasnog doma 1
otvaranje vatrogasnog doma 2
otvaranje vatrogasnog doma 3
otvaranje vatrogasnog doma 4
otvaranje vatrogasnog doma 5