slideshow04

Predstavnici Ambasade SAD u poseti Priboju

Danas je Opštinu Priboj u okviru svojih redovnih aktivnosti, posetio Grant Morou, predstavnik Političkog odeljenja Ambasade Sjedinjenih Američkih Država. Njega i saradnike primio je predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović.

U razgovoru sa predsednikom opštine Priboj Lazarom Rvovićem, Morou je izrazio veliko interesovanje za stanje u opštini Priboj, takođe se interesujući za probleme ove sredine. Grant Morou je istakao značaj posete ovom delu jugozapadne Srbije, kao i spremnost Ambasade SAD da pomogne u rešavanju problema.
Na početku svog obraćanja predsednik Opštine se zahvalio na dosadašnjoj saradnji, koju je kroz različite donatorske programe sprovodila Vlada SAD. Rvović je istakao značaj dobrih odnosa u multietničkoj sredini, kao što je Priboj, i istakao da su oni unapređeni poslednjih godina. Najvažniji deo razgovora bio je posvećen privredi, posebno rešavanju pitanja FAP-a. Morou je informisan o naporima koje preduzima Vlada Republike Srbije i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, koji radi na iznalaženju održivog rešenja za FAP. Vlada je formirala Radnu grupu za FAP koja će se baviti pitanjem FAP-a, napraviti procenu stanja i dati predlog rešenja. Ukazano je na ostale grane privrede, kao što su hemijska industrija i turizam. Posebno je istaknuto da je Opština u okviru svojih ovlašćenja stvorila uslove za ulaganja i nove investicije u opštini Priboj.
predstavnici-ambasade-sad-u-priboju