slideshow04

Vesti

Novi drvoredi u Priboju

U Priboju je polovinom decembra realizovana jedna lepa i veoma korisna akcija - ulaganje u lepotu grada i zdravlje ljudi u njemu. Da grad bude uređeniji, lepši, zeleniji i cvetniji, a onda će i njegovi žitelji imati kompletnije zelene oaze, više cveća i zelenila, a time više i kiseonika odnosno čistog vazduha.

Zasađeni su novi drvoredi jasena, javora, platana, nove višegodišnje ruže različitih tipova, od patuljastih, stablašica do puzavica, kompletira se tzv. živa ograda.

Združenom akcijom lokalne samouprave i njenih javnih preduzeća, urbani delovi oba dela Priboja se oplemenjuju sa novim dekorativnim sadnicama.

Stari Priboj gotovo da nije imao svoj drvored u ulici 12.januara. Sa rekonstrukcijom glavne ulice, planski su ostavljena i mesta za budući drvored, i kako se ulica bude dalje rekonstruisala, tako će se formirati i novi delovi drvoreda u staroj čaršiji.

Drvoredi su zasnovani i u porti crkve u Novom Priboju, u parku iza samačkog hotela ispod pijace, na parkingu pored crkve u ulici Meše Selimovića.

Lepo vreme u decembru pogodovalo je da se sadnja obavi u optimalnim uslovima, dok još nema mraza, a ima puno vlage. Akcija ozelenjavanja je uspešno završena, investicija je koštala opštinsku kasu oko pola miliona dinara, a sada je na svima nama da posađene sadnice negujemo, odražavamo i čuvamo.