slideshow04

Почела реализација пројекта "Бели спорт и културно-историјско наслеђе Полимља са краја 19. века у функцији развоја туризма општина Прибој и Рудо"

У првим данима нове 2019. године, започете су активности у оквиру реализације пројекта "Бели спорт и културно-историјско наслеђе Полимља са краја 19.века у функцији развоја туризма општина Прибој и Рудо", за који је уговор о коришћењу бесповратних средстава у оквиру Другог позива прекограничне сарадње Србија-БиХ 2014-2020, Туристичка организација Прибој потписала са Министарством финансија 31. децембра протекле године.

Ради се о пројекту који за циљ има промовисање, унапређење белог спорта као и културно-историјског наслеђа Полимља са краја 19. века у функцији развоја туризма две пограничне општине, на коме је Туристичкој организацији Прибој партнер Јавна установа "Рудо спорт" Рудо.

Укупна вредност пројекта је 215.663.66 евра, од чега по пројекту за активности на територији општине Прибој, Туристичкој организацији припада 119.390,76 евра.

Пројектом је предвиђена изградња новог тениског терена од чврсте подлоге у Мраморју, код постојећег дечјег игралишта, набавка опреме за Тениски клуб Прибој, а биће одржана и два тениска кампа за тенисере почетнике. Такође пет професора физичког из Прибоја ће похађати курс за оперативног тренера у тенису а стаза старе пруге биће претворена у зелену бициклистичку стазу. Предвиђена је и адаптација помоћног објекта Јевђевића куће и да се тај простор претвори у уметничку радионицу. Током трајања пројекта биће организоване две радионице за израду сувенира, на којима ће се између осталог изабрати и сувернири за општине Прибој и Рудо. Полимље ће добити и нову манифестацију, трку старих бицикала, а за време трајања пројекта биће прикупљена историјска грађа из овог периода, која ће бити публикована у каталозима.

Пројекат траје 18 месеци, а исти је иначе трећи пројекат који Туристичка организација Прибој реализује у оквиру Програма прекограничне сарадње, и у томе је тренутно најуспешнија јавна установа у држави.

beli sport teniski teren