slideshow04

У општини Прибој обележен Светски дан енергетске ефикасности

Министарство рударства и енергетике спроводи активности подизања свести и промовисања енергетске ефикасности код грађана и ђака у основним школама поводом обележавања Светског дана енергетске ефикасности 5. марта. Партнер Министарству у овим активностима је општина Прибој, која је преузела на себе спровођење активности у шест основних школа на територији општине.

Поводом Светског дана енергетске ефикасности, школе су добиле промотивни материјал у виду постера и друштвених игрица, док су деци дељене промотивне мајице. Енергетски менаџер општине Прибој, Марко Јањушевић, у три основне школе данас је одржао предавање за ученике о начинима уштеде електричне енергије, а у осталим школама су предметни наставници одржали час посвећен енергетској ефикасности. Циљ ових активности је подизање нивоа свести о енергетској ефикасности и што штедљивијој употреби електричне енергије.

Светски дан енергетске ефикасности Министарство рударства и енергетике данас обележава са општинама које су укључене у пројекат промовисања енергетске ефикасности, међу којима је и општина Прибој.

dan energetske efikasnosti 2019