slideshow04

Милион динара за модернизацију Градске библиотеке

За модернизацију рада Градске библиотеке у Прибоју обезбеђено је милион динара. Половину средстава по пројекту, а на основу конкурса „Градови у фокусу“, издвојиће Министарство културе и информисања, а другу половину финансираће Општина Прибој.

Модернизација рада Градске библиотеке подразумева нов начин рада ове културне установе. Делатност библиотеке сада ће се обављати лакше, брже и ефикасније и за запослене али, пре свега, за кориснике Градске библиотеке. То ће подразумевати побољшање електронске базе података, односно надоградњу библиотекарског Кобис програма, што у ствари значи потпуно комплетирање електронског каталога ове библиотеке са близу 52 хиљаде књига.

biblioteka donacija

Нови ниво рада подразумева и елиминисање досадашњих папирних чланских карата, прећи ће се на пластифициране и увести коришћење читач бар кода, који већ поседује сваки наслов.

Модернизација рада Градске библиотеке према овом пројекту подразумева и набавку одређеног броја рачунара, који ће у значајној мери олакшати претрагу и истраживачки рад корисника у читаоници, за припрему матурских, семинарских или других стручних радова.

Реализација пројекта Модернизација Градске библиотеке у Прибоју очекује се већ током месеца јуна.