slideshow04

Степениште за већу безбедност пешака

Један дугогодишњи саобраћајни проблем грађана прибојског приградског насеља Рабреновац, решава се ових дана. Кретње пешака из овог насеља ка центру Старог Прибоја, који је удаљен свега два километра , до сада се углавном одвијало поред магистралног, односно државног пута Увац – Прибој, где нема тротоара, нити других адекватних површина за њихово безбедно кретање. Отуда је на овом потезу бивало и саобраћајних незгода у којима су учествовали и пешаци, па чак и са смртним исходом.

Општински савет за безбедност саобраћаја је ово препознао као критичну тачку и одмах, као и у другим сличним случајевима, приступио њеном решавању, каже Драго Дробњаковић, председник овог Савета. Тако се већ гради стаза и степениште, које ће повезати пешачки прелаз преко магистралног пута испод насеља Рабреновац и пешачку стазу која од Мраморја води ка старом делу Прибоја. Ово степениште, ће сада омогућити безбедније кретање пешака из насеља Рабреновац, према центру града, што су они дочекали са одобравањем – истиче Дробњаковић.

rabrenovac izgradnja stepenista

На степеништу ће бити постављена и метална ограда, а пешачки прелаз и степениште, биће осветљени јавном расветом, како би возачи лакше уочавали пешаке, који на означеном месту прелазе коловоз магистралног пута.

План је да радови буду завршени за неколико дана, изводи их прибојска фирма "Дивац изопласт", а вредност инвестиције је непуних 400 хиљада динара. Средства је обезбедила општина Прибој.