slideshow04

Школе у Прибоју спремно дочекују нову школску годину

Све прибојске школе спремно дочекују нову школску годину, уз поштовање свих препоручених превентивних мера заштите и уз доследну примену упуства о раду Министарства просвете, закључак је са састанка директора свих прибојских школа са челницима локалне самоуправе, који је одржан у уторак, 25.августа.

Састанком је председавао Борис Мрдовић, председник СО Прибој, а скупу су још присуствовали и Ненад Пенезић, члан ОВ задужен за образовање, као и др Владимир Милинковић, директор Прибојској Дома здравља.

opstina skole 2020

Локална самоуправа је ту да свим школама, односно ђацима и њиховим родитељима, али и свим запосленима у овим школским установама, омогући што адекватније услове за рад.

Тако ће општина Прибој помоћи да до првог септембра лиценцирана фирма изврши дезинфекцију простора у свим школама, рекао је Борис Мрдовић и додао да ће локална самоуправа помоћи и у набавци заштитне опреме пре свега рукавица и маски за све запослене, као и потребног броја скафандера за једнократну употребу.

"Преко ЈКП Услуга школе ће моћи користити и средства за дезинфекцију на бази хлора, а преко Дома здравља обавиће се и едукација радника школских установа за дезинфекције, у случају појаве корона вируса у школи.", истакао је Мрдовић, уз апел родитељима, да посвете више пажње својим школарцима, како би се што успешније премостила тренутна ситуација са пандемијом коронавируса.

Све прибојске школе организоваће наставу сходно предложеним упуствима Министарства просвете, где ће се спроводити комбиновани модел. Код основних школа нижи разреди ће непосредно похађати наставу, а виши разреди ће се комбиновати - дан настава на даљину, дан у школским клупама, док је та комбинација код средњих школа на седам дана.