slideshow04

Признања прибојским финалистима СИМ у Сарајеву

Спортски савез Прибоја у среду, 4.новембра, уприличио је пријем за финалисте овогодишњих Спортских игара младих, које су одржане у Сарајеву.

Право наступа на међународном финалу ове највеће манифестације школског спорта у Европи, изборило је 17 прибојских школараца, и то екипа ФК „033“ у малом фудбалу и седам младих атлетичара. Они су освојили пет медаља, једну златну, две сребрне и две бронзане медаље. Али су сви, својим наступом и понашањем, освојили златне медаље организатора, а Спортски савез Прибоја, уз подршку локалне самоуправе, наградио их је комплетом тренерки.

Деци су их уручили актуелни спортисти, Јана Драгутиновић, балканска првакиња у скоку у даљ и Слободан Никачевић, фудбалер ФК ФАП.

Председник Спортског савеза, Филип Комарица, захвалио се деци која су оставила одличан утисак код организатора, а изразио је захвалност родитељима који су у тешком времену, пустили своју децу да учествују на СИМ завршници. Комарица се захвалио и тренерима младих фудбалера Душку Јановићу и Драгану Вулевићу, као и атлетским тренерима Љубиши Раовићу и Бобану Мановићу.

Прибој је тек другу годину члан породице СИМ, а овог лета били смо и домаћини Генралног отварања ове спортске манифестације за Србију.