slideshow04

Озваничена сарадња београдског Партизана и КК Прибој

Прибој би ускоро могао да постане регионални центар за кошарку. То је идеја Кошаркашког клуба Прибој, а свој допринос остварњу те замисли даје и један кошаркашки великан – београдски Партизан.

Будућа дугорочна сарадња два клуба озваничена је у уторак, 10.новембра, потписивањем уговора у Прибоју. Делегацију КК Партизан предводио је Зоран Стевановић, члан златне генерације београдских црно-белих, која се 1992.године у дуелу са шпанским Хувентудом окитила и титулом првака Европе. Поред њега, ту су још били Жељко Вучуровић, координатор млађих селекција и Душан Каравесовић, секретар београдских црно -белих. Овом чину, поред Аца Долаша и Драгољуба Шалипура, председника и секретара прибојског клуба, присуствовао је и Филип Комарица, председник Спортског савеза Прибој.

- Сигурни смо да чинимо добру ствар, и за КК Прибој, али и за Партизан и српску кошарку. Србија је земља кошарке, Прибој град игре под обручима већ близу пола века, а једни и други дали смо велика кошаркашка имена, па је на неки начин и логична наша сарадња на развоју кошарке у овом крају и проналажењу нових бисера и будућих асова игре под обручима - сиже је договора представника два клуба.

Делегација КК Партизан присуствовала је и тренингу младих прибојских кошаркаша, које тренира Синиша Ђуровић, како у КК Прибој кажу, један од најзаслужнијих за успостављену сарадњу два клуба.