slideshow04

Почели радови на замени фасаде и столарије Дома културе

Прошле седмице почели су радови на замени фасаде и столарије зграде Дома културе. Тренутно се поставља изолација, односно камена вуна различите дебљине до чак 15 цм, што ће обезбедити енергетску ефикасност овог објекта.

Предвиђена је и уградња пумпи са фреквентном регулацијом у котларници на пелет, која поред других јавних објеката, греје и Дом културе. На тај начин смањиће се потрошња топлотне енергије и енергената, а крајњи ефекат је смањење трошкова овог буџетског корисника.

 

Вредност пројекта је 11.057.305,00 без ПДВ, заједнички га финансирају Министарство рударства и енергетике Владе Србије и општина Прибој. Рок за завршетак радова је 90 дана од дана увођења у посао, а путем тендера послови су поверени фирми „Електросинергија“ доо из Београда.

Подсетимо, ово је други овогодишњи пројекат на уређењу зграде Дома културе у Прибоју. Током лета, кроз конкурс „Градови у фокусу“ Министарства културе, реализован је и пројекат вредан четири милиона динара, на замени комплетног кровног покривача, постављању нових олука и свих лимених опшивки.